Det går ut på att eleverna i sann TIME-anda ska välja sin egen Person of the Year 2010. På Facebook finns en sida där man kan göra ett eget omslag med bild, logga och allt. En knapp lektion (eller mindre om du vill) går åt till att presentera uppgiften. En-två lektioner går åt till att låta eleverna förbereda uppgiften, och en-två lektioner går åt till att låta eleverna presentera sina Person of the Year för klassen.
Här är bloggposten ni visar för eleverna
Bloggposten är så pass tydlig att även elever som varit frånvarande borde kunna ta till sig informationen och utföra uppgiften. Själva introduktionen kommer jag att ta muntligt i klassrummet. Att den finns med i bloggposten är främst tänkt till just frånvarande elever, eller som länkbank till uppgiften om man vill bygga ut den..
Elevernas instruktion innehåller det mesta ni behöver. Bland annat förklaring till hur TIME väljer sina Person of the Year och länkar till tidigare val (1927-2009). Här kan man ju göra inledningen så fyllig eller kortfattad man vill. Man kan till exempel diskutera de olika valen, samt det ändå klart tydliga amerikanska perspektivet. Jag tänker även göra uppgiften själv och presentera min egen Person of the Year (min son!) för att ge ett tydligt exempel på hur uppgiften kan lösas. Är man fortfarande upptagen med att äta lussebullar är ju inte detta något måste:)
Om eleverna inte har det i färskt minne är det på sin plats att presentera de kriterier som är aktuella för bedömningen. Uppgiften är tänkt för engelska A, men skulle eventuellt kunna användas för engelska B också.
Om en elev inte har ett Facebook-konto och inte vill skapa ett kan man tänka sig en lösning där denna elev presenterar en bra porträttbild av sin Person of the Year och använder denna till presentationen.
Att färdigställa själva omslagsbilden på Facebook är rätt enkelt men bilden de använder får inte vara större än 1,3 MB och man får klura lite för att få in hela ansiktet. Jag använde en ansiktsbild som var 500 pixlar på höjden och det blev rätt lagom.
Använd, kopiera och ändra om informationen i elevernas blogginlägg hur du vill.
Tack:) Ska föra detta vidare till engelskalärarkollegan
SvaraRaderaJa! Hoppas det kommer till nytta!
SvaraRaderaÅh det låter jättekul och intressant. Önskar att jag ff undervisade i engelska. men jag ska föra vidare tipset till mina kollegor.
SvaraRaderaAnpassa och ändra det så kan du säkert få nytta av det? Kanske:)
SvaraRadera