Geografi - På Free Technology for Teachers ger Mr. Byrne tips för geograiflärare i sitt inlägg Ten Interactive Geography Games and Maps. Här kan den nyfikne hitta både det ena och det andra.
Geografi/ Samhällskunskap - Baserat på UNESCOs egen statistik kan man på den väldigt användarvänliga StatPlanet både finna och skapa temakartor. Undersöker man statistik om lärare kan man få veta att det i Sverige går en lärare på tio elever (fast det låter ju för bra för att vara sant?) jämfört med Togos 38. En sida att sitta länge vid!
Engelska/ Historia - På H.S.I. – HIstorical Scene Investigation bjuds elever in att undersöka historiska händelser utifrån primärkällor, och projektet har tagits fram just för att elever ska uppmuntras att tänka mer vetenskapligt. Denna sida skulle man kunna använda vid undervisning av realia i engelska, eller eventuellt vid ett samarbete i engelska och historia. Det är färmst amerikansk historia som behandlas.
Historia/ Svenska – På Free Technology for Teachers introducerar Shelly Blake-Plock den fantastiska sajten Heilbrunn Timeline of Art History som drivs i regi av Metropolitan Museum of Art. För alla lärare som tycker om att använda konst som krydda i undervisingen är detta en sida värd att undersöka.
Engelska/ Moderna språk – på wikin Forvo kan man både lyssna på och tala in ord. Det man samlar på är helt enkelt uttal. Tittar man på engelska har det talats in över 54.000 ord och man kan ofta lyssna på samma ord uttalat av flera olika talare. Norstedts ordbok erbjuder också ord uttalade, men det är faktiskt trevligt att lyssna på “vanligt folk” med olika dialekter.
Skolfrågor – På Ung Kommunikations blogg kan man läsa ett intressant inlägg om forskning som nyligen lagts fram om hur elevers inlärning faktiskt påverkas av IKT-baserad undervisning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar